Att tänka på inför intervjun

 

Intresse och engagemang är nyckeln till en lyckad anställningsintervju. Det gäller att ställa egna frågor och inte bara prata på om sig själv.

Det känns ofta nervöst att gå på anställningsintervju. Möjligen känner du dig att du är i underläge, eftersom du verkligen vill ha just det här jobbet.

Ett vanligt fel är att man är för undergiven och tänker att arbetsgivaren är den som ensam har makten att välja. Det är inte sant! Tänk på att det är lika mycket ditt val att välja en arbetsplats som passar dig. För om du inte genom frågor försäkrar dig om arbetsgivaren verkligen passar dina förväntningar så är du snart ute och söker jobb igen. Och denna gång med lite stukat självförtroende.

Ett annat scenario är att du blir nervös och rädd för att säga fel saker. Eller så babblar du bara på nervöst utan att lyssna på frågorna som du får. Kanske har du aldrig varit på intervju förut och vet inte vad som kommer att hända där.

Vad kan du göra för att det ska kännas bättre?

Förbered dig innan. Lär känna dig själv och tänk igenom hur dina kompetenser kan passa in hos arbetesgivaren. Skriva ned saker som du vill säga på intervjun, och ta med anteckningarna. Det kan vara bra att fundera på vilka frågor som kan tänkas komma.

Var aktiv - Genom att ställa egna frågor så visar du både intresse och engagemang.

Vad gör du då när du blir så där väldigt nervös. Nervositeten försvinner ju inte bara av sig själv för att man önskar det. Du kan träna sig innan så du känner dig säkrare i skarpt läge.

Du har gjort allt men du får ändå inte jobbet. Det är inte fel att be om återkoppling och fråga vad det var som saknades. På så sätt får du mer kunskap och kan kanske lyckas bättre nästa gång.  Läs mer > http://www.drivcraft.se/intervjutraning.html